ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ;

2013-06-04 12:11
Η Νέα Δημοκρατία, δεν θέλει να τραβήξει το σχοινί με την Χρυσή Αυγή, αποδεχόμενη τον αντιρατσιστικό νόμο, όχι μόνο λόγω των εσωτερικών πιέσεων δεκάδων βουλευτών της, αλλά γιατί δεν θέλει να εξαγριώσει τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς παράταξης, αφού ευελπιστεί ότι πολλοί από αυτούς θα την επιλέξουν στις επόμενες εκλογές.
Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πιέζουν για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, με στόχο να θέσουν ως παράνομο κόμμα την Χ.Α. για να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς παράταξης και του κόμματος της Ν.Δ.
Μην ξεχνάμε ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. αλλά και οι ακραίοι υποστηρικτές της είναι πρώην ψηφοφόροι, ή εν δυνάμει μελλοντικοί ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης της Ν.Δ. και εάν η Χ.Α. τεθεί παράνομη, τότε θα σπάσει κάθε δεσμός μεταξύ των υποστηριχτών της και του κόμματος της Ν.Δ.
Η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου θα δώσει εκρηκτικά αυξητικά ποσοστά στο κόμμα της Χ.Α., κάτι που επιζητούν το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, που αφενός στην παρούσα φάση δεν θέλουν να δουν ενισχυμένη την Ν.Δ. αφετέρου με ενισχυμένη την Χ.Α. θα ενισχυθούν και τα αριστερά κόμματα κατά τον νόμων των συγκοινωνούντων δοχείων, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ο φανατισμός και η διχόνοια, λίπασμα στο σύγχρονο πολιτικό σύστημα.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΑΪΑΔΗΣ